Nieuws

Wensboomactie – Stem nu!

 

 

Uitleg Daarom Diemen Wensboom Actie (geplaatst op 8 december 2016)

Wil je voor iemand uit je omgeving, een vereniging of een lokaal goed doel een wens laten uitkomen?

Schrijf je wens duidelijk op de wenskaart die op 8 december huis aan huis is verspreid bij het DiemerNieuws en wie weet komt jouw wens tot vervulling!

Word je wens niet uitgekozen, dan maak je in ieder geval nog kans op een van de vele cadeaubonnen ter waarde van € 25,00 te besteden bij een van de winkels in het winkelcentrum Diemerplein.

Uit alle inzendingen selecteert een jury 5 wensen die op de facebookpagina van Daarom Diemen, facebook van het winkelcentrum Diemerplein en in het DiemerNieuws worden geplaatst. Je mag dan stemmen welke wens je wilt laten uitkomen. De wens met de meeste stemmen is de winnaar.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie in januari zal de burgemeester de prijswinnaar bekend maken.

Heb je geen wenskaart ontvangen dan kun je er altijd nog een ophalen in het gemeentehuis, bibliotheek, De Omval, Sportcentrum F.B. Duran, bij winkeliers in het winkelcentrum Diemerplein of bij de Wensenboom zelf.

Je kunt tot 24 december de wens in de Wensenboom ophangen. Deze speciale boom kun je vinden in de grote hal nabij de roltrappen.

de-wensboom-in-het-winkelcentrum

Uitslag verkeersquiz kinderen

Kinderen konden afgelopen week meedoen met de verkeersquiz op de website van Veilig Verkeer Nederland. Uit de inzendingen zijn twee kinderen geloot die afgelopen zaterdag mochten plaatsnemen in de auto die in het water werd gereden. Ben je benieuwd wat de goede antwoorden waren van de quiz?

Klik hier voor de juiste antwoorden.

 

Samen in beeld bij AT5?

Verschillende Daarom Diemen partners zijn op dit moment de mogelijkheden aan het bekijken om samen zendtijd in te kopen bij AT5/RTVNH voor een multimediacampagne. Door samen zendtijd en banners op websites bij AT5/RTVNH in te kopen, kan het verhaal van Daarom Diemen en de partners een veel groter bereik krijgen. De gemeente is dan hoofdinkoper. Het is de bedoeling om dit jaar nog goed in beeld te komen. Heeft u interesse om aan te sluiten, dan is een mail naar info@daaromdiemen.nl voldoende.

Welkomstpakket

De gemeente Diemen is bezig met het ontwikkelen van een vernieuwd welkomstpakket voor alle nieuwe inwoners van de gemeente. Het idee van een welkomstpakket is om op een leuke manier mensen te informeren over alle pluspunten van Diemen en om hen te verbinden met Diemen. Naar verwachting komen er de komende tijd elk jaar ruim 1500 nieuwe bewoners bij in Diemen. Diemen is aantrekkelijk door de uitstekende bereikbaarheid, de ligging dichtbij Amsterdam en het kleinschalige karakter met de voordelen van een stad. Afgelopen jaar was Diemen dan ook een van de snelst groeiende gemeentes. Nieuwe inwoners moeten de buurt nog leren kennen en zijn vaak nog op zoek naar nieuwe vaste adressen en contacten. Een ideaal moment om nieuwe klanten, leden, bezoekers te trekken. Om het welkomstpakket te completeren wil de gemeente leuke introductieaanbiedingen aan het welkomstpakket toevoegen. Zodat de nieuwe inwoners makkelijk kennis kunnen maken met het uitgebreide aanbod in Diemen. Een mooie kans dus om dit te doen onder de noemer Daarom Diemen.

Partnerbijeenkomsten

We beschouwen u als ontvanger van deze nieuwsbrief of als bezoeker van de eerdere bijeenkomsten als één van de Daarom Diemen partners. Omdat de beste ideeën ontstaan als we elkaar tegenkomen, nodigen we alle Daarom Diemen partners uit voor partnerbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten delen we kennis en wisselen we ideeën met elkaar uit. De kracht van organisaties, ondernemers en instellingen die elkaar makkelijk weten te vinden is een belangrijk Diemens pluspunt. In 2016 organiseren we minimaal twee partnerbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 14 juni. Wilt u voor zo’n bijeenkomst worden uitgenodigd? Geef u zelf dan op via info@daaromdiemen.nl zodat u er ook bij kunt zijn op 14 juni! Kijk hier om te zien welke organisaties nu al als partner van Daarom Diemen staan genoteerd en dus wie u kunt treffen.

Samenwerkingsverbanden partners

Het uitvoeringsprogramma voor Daarom Diemen voor de komende periode bestaat voor een belangrijk deel uit activiteiten van de Daarom Diemen partners. Een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking was een muzieklezing op zondag 24 april, georganiseerd door jazzorkest MDM en de openbare bibliotheek in Diemen. Onpoint Dance Lab en het Loswalfestival zijn ook samen aan het kijken welke activiteiten ze kunnen opzetten. Projectontwikkelaar BPD zoekt samenwerking met verscheidende culturele partijen. De partners versterken op deze manier elkaar en ze dragen bij aan levendigheid in Diemen. Heeft u ideeën om met andere partners samen iets te doen, zoek dan contact via info@daaromdiemen.nl of kom naar één van onze partnerbijeenkomsten.

Waar staan we met Daarom Diemen?

Sinds medio 2015 is er veel gebeurd bij Daarom Diemen! We hebben samen met lokale sleutelspelers de kwaliteiten en waarden van Diemen in woord en beeld gevat. Deze kwaliteiten hebben we vertaald in de slogan Daarom Diemen en in een toepasselijk logo. De slogan zelf straalt zelfbewustzijn uit (Daarom!) en geeft tegelijkertijd aan dat er in de omgeving van Diemen (daar, om Diemen) het nodige gebeurt en dat Diemen erg gunstig ligt. Het beeldmerk zelf past ook goed bij de positionering (dichtbij Amsterdam, uitstekend bereikbaar en met een eigen karakter). In de blauwe spiraal is met enige fantasie de Amsterdamse grachtengordel te herkennen, waarbij Diemen het gouden randje vormt. De dynamiek van de krulling wijst naar de bereikbaarheid en de levendigheid, maar het is ook te zien als de veldlijnen van een magneet die aantrekt. Met andere ogen kijkend is er een vingerafdruk in te zien die vooral het onderscheidende karakter als dorp uitdrukt. Alles samen vormt in ieder geval een aantrekkelijke en herkenbare verbeelding van de Diemense kwaliteiten.

Het Daarom Diemen logo is vrij te gebruiken bij activiteiten voor zover die passen bij de Diemense citymarketing. U kunt het logo downloaden op de huisstijlpagina of neem voor het gebruik van het logo contact op met info@daaromdiemen.nl We blijven ook graag op de hoogte van het gebruik.

Naar onze huisstijlpagina