1 blikje abrikozen, gehalveerd (240 g uitlekgewicht), uitgelekt
optioneel: 100 g abrikozenjam
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast
De eieren splitsen in eiwit en eigeel. Kwark met het eigeel en vanillesuiker mengen.
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en dun met eiwit besprenkelen
Het deeg met een pizzasnijder in 18 gelijke stukken snijden. (3 rijen in de lengte en 6 rijen in de breedte).
Maak met een ijsschep 18 bolletjes van het kwark mengsel. Leg in het midden van ieder deegstuk 1 bolletjes. Leg dan over ieder bolletje kwark een gehalveerde abrikoos met de bolle zijde naar boven als een soort dekseltje.
Bak de abrikozentaartjes in het midden van de oven in 15 – 20 min. knapperig en goudbruin.
Optioneel: meng de abrikozenjam met 2 eetlepels water en strijk dit mengsel net na het bakken over de bolle kant van de abrikozen.
Volg ons